Menu
Statul Major al Forţelor Navale
02 martie 2017
Persoană de contact: Cpt.cdor Ion BURGHIŞAN
Telefon: 0741.102.701
Comunicat nr. 10
AL DOILEA EXERCIŢIU MULTINAŢIONAL ORGANIZAT DE FORŢELE NAVALE ÎN 2017

Peste 1500 de militari vor participa, în perioada 5-13 martie, la Exerciţiul Multinaţional "Poseidon 2017", în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale din partea vestică a Mării Negre. Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră va conduce exerciţiul la care vor participa 17 nave militare, un elicopter Puma Naval şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri. De asemenea, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exerciţiului se vor mai alătura şi două avioane MiG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă.
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Dr. Alexandru MÎRŞU, va susţine o scurtă declaraţie de presă luni, 6 martie, ora 10.00, la Terminalul Pasagere, la ceremonia de deschidere a celui de-al doilea exerciţiu multinaţional organizat de Forţele Navale Române, de la începutul acestui an.

***

Jurnaliştii interesaţi să participe la activitatea din Portul Constanţa, sunt rugaţi să trimită solicitarea pe adresa de email comandamentflota@yahoo.com, până vineri, 3 martie, ora 17.00.