Menu
Statul Major al Forţelor Navale
02 martie 2017
Persoană de contact: Cpt.cdor Ion BURGHIŞAN
Telefon: 0741.102.701
Comunicat nr. 12
HIDROGRAF MARIN PENTRU O ZI

Nava Hidrografică Maritimă "Căpitan-comandor Alexandru Cătăneanu" va executa miercuri, 8 martie, un exerciţiu de antrenament pe mare pentru cercetarea raioanelor de minare şi dragaj utilizate de navele participante la Exerciţiul Multinaţional "Poseidon 2017".
Nava hidrografică a parcurs un proces de modernizare, între anii 2013 şi 2015, şi dispune acum de tehnică de ultimă generaţie în ceea ce priveşte cercetarea marină şi oceanografică, din care putem menţiona sistemul multifascicol de cercetare hidrografică marină sau senzorii tractabili de cercetare hidrografică şi oceanografică.

***

Jurnaliştii interesaţi să asiste la activităţile care se vor desfăşura pe mare, sunt rugaţi să trimită solicitarea pe adresa de email comandamentflota@yahoo.com, până luni, 6 martie, ora 12.00. Participanţii vor fi prezenţi miercuri, 8 martie, ora 09.30, la Poarta nr.5 a Portului Constanţa, iar ambarcarea la bordul N.H.M. "Cpt.cdor A. Cătuneanu" se va face între orele 09.45-10.00. Transportul între Poarta nr. 5 a Portului Constanţa şi Farul Roşu, va fi asigurat cu un mijloc de transport militar, tur-retur, de către Forţele Navale Române.