Menu
Statul Major al Forţelor Navale
24 mai 2017
Persoană de contact: Lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat nr. 33
Ziua Eroilor comemorată de marinarii militari

Militarii Forţelor Navale Române vor participa, joi, 25 mai, la activităţi evocatoare cu prilejul comemorării Zilei Eroilor, în Bucureşti şi în garnizoanele de marină din Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Babadag.
La Bucureşti, contraamiralul de flotilă Dr. Constantin CIOROBEA, comandantul Componentei Operaţionale Navale şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale, va participa la ceremoniile militare şi religioase care vor avea loc la Monumentul ridicat în onoarea militarilor ofiţeri ai Armatei Române şi la Mormântul amiralului Vasile Urseanu, în Cimitirul „Şerban Vodă” (Belu), începând cu ora 10.30 şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol), începând cu ora 12.00.
De asemenea, marinarii militari vor fi prezenţi la Monumentul eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României (Parcul Tineretului) şi la Monumentul Eroilor Patriei (pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”), începând cu ora 12.00.
La Constanţa, comandatul garnizoanei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţînă, va participa la ceremonialul militar şi religios, în Cimitirul Central, la Monumentul Eroilor din al II-lea Război Mondial, începând cu ora 12.00.
La Mangalia, comandantul garnizoanei, comandorul Petrică Pârvu, va participa la ceremonialul militar şi religios de la Complexul Monumental din Piaţa Republicii, începând cu ora 12.00.
La Brăila, locţiitorul comandantului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, comandorul Tudorel Gîndac, va fi prezent la ceremonialul militar şi religios, în Cimitirul Eroilor, începând cu ora 16.00.
La Tulcea, marinarii militari vor participa la ceremonialul militar şi religios care va avea loc la Cimitirul Eroilor, începând cu ora 12.00.
La Babadag, comandantul garnizoanei, locotenent-colonelul Sorin Bolohan, va participa la ceremonialul militar şi religios, la Monumentul Eroilor din parcul oraşului, începând cu ora 12.00.
La Mânăstirea Cozia, militarii din Forţele Navale Române organizează un ceremonial militar şi religios în memoria contraamiralului Horia Macellariu, care îşi doarme somnul de veci alături de domnitorul Mircea cel Bătrân.