Menu
Statul Major al Forţelor Navale
10 octombrie 2017
Persoană de contact: Dragoș Sichigea
Telefon: 0241.619.035
Comunicat nr. 64
MAREA ÎN CULORI PE PÂNZĂ

Muzeul Marinei Române în colaborare cu Asociația „Artiști Dobrogeni” organizează expoziția de pictură marină intitulată „Marea în culori pe pânză” a pictorului Alexandru Ghinea, care va fi găzduită la sala „Clio” a muzeului. Vernisajul are loc marți, 10 octombrie, începând cu ora 16.30, în prezența rudelor, prietenilor artistului și a tuturor celor invitați la acest eveniment.
Expoziția va fi vernisată de președintele Asociației „Artiști Dobrogeni”, doamna Mirela Turtoi și de fostul decan al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, domnul Ibram Nuredin.
Alexandru Ghinea este un binecunoscut pictor marinist pentru publicul dobrogean și nu numai, având numeroase expoziții la instituții prestigioase de cultură din țară și de peste hotare, precum: Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” din București, Muzeul Marinei Române din Constanța, Biblioteca Județeană Constanța I. N. Roman, Cercul Militar din Mangalia și Muzeul de Artă din Shabla (Bulgaria). De asemenea a participat la expoziții de grup cu membrii Uniunii Artiștilor Plastici din Constanța și cu membrii Asociației „Artiști Dobrogeni”.
Cei interesați pot vizita această expoziție de pictură marină, în perioada 10 octombrie – 8 noiembrie, în orele programului de vizitare a Muzeului Marinei Române.
Acest eveniment continuă tradiția Muzeului Marinei Române de a promova artiști români și străini, ale căror lucrări sunt dedicate spiritualității marine