Menu
Statul Major al Forţelor Navale
07 noiembrie 2017
Persoană de contact: colonel Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat nr. 79
FREGATA "REGELE FERDINAND" LA FINAL DE MISIUNE

După ce a parcurs peste 5.000 de mile marine în Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee și Marea Mediterană, Fregata "Regele Ferdinand" acostează miercuri, 8 noiembrie, ora 10.00, în portul militar Constanța, iar echipajul va fi în măsură să raporteze "Misiune îndeplinită!".
Nava a plecat din portul Constanța la data de 6 octombrie și a participat la Operația NATO Sea Guardian, în Marea Mediterană, pentru supravegherea traficului maritim și combaterea acțiunilor ilegale în bazinul est-mediteranean, iar în perioada 1-6 noiembrie a asigurat comanda grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), care a operat în Marea Neagră.
Fregata "Regele Ferdinand" a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2004 și este nava militară a României cu cele mai multe misiuni internaționale în teatrele de operații maritime.
Nava face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția Alianței Nord-Atlantice de către țara noastră, iar prin participarea militarilor români la Operația Sea Guardian, Forțele Navale au contribuit la consolidarea securității comune a Alianței și la transmiterea mesajului de pace a Armatei României.

****

Jurnaliștii interesați să asiste la activitate sunt așteptați miercuri, 8 noiembrie, începând cu ora 9.30, în portul militar Constanța. Aceștia sunt rugați să transmită, până miercuri, 8 noiembrie, ora 8.00, telefonic sau pe adresa de e-mail contact@navy.ro, solicitarea de acreditare. Persoană de contact: colonel Corneliu PAVEL, telefon: 0744.359.518.