Menu
24 noiembrie 2017


PROMOVAREA OFERTEI EDUCAȚIONALE A FORȚELOR NAVALE
LA CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Reprezentanţi ai Forţelor Navale au promovat oferta educaţională în rândul elevilor Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, în perioada 23-24 noiembrie. Mesagerii marinei militare au susţinut ore de Pregătire Militară pe specialitatea "marină", au prezentat oportunităţile oferite de Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și experiențele trăite la bordul Navei Școală "Mircea", în timpul marșului de instrucție din acest an, misiunile de luptă ale scafandrilor şi armamentul specific acestora.
În Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare", dezvoltarea motivaţiei pentru cariera militară este un proces continuu, fiind susţinut de cunoaşterea aptitudinilor elevilor, de informarea corectă şi oportună privind viitoarea profesie.
Cu acest prilej, elevii colegiului s-au întâlnit cu comandantul fregatei "Regina Maria", comandorul Marian Ciobotaru, cu absolvenţi ai colegiului, în prezent, studenţi ai Academiei Forţelor Navale şi cu ofiţeri de marină aflaţi la început de carieră.
Orele de pregătire militară a elevilor din clasele a XI-a pe specialitatea de marină au fost susținute de comandorul Marian Ciobotaru, în continuarea proiectului derulat de Forțele Navale în colegiile naționale militare, un proiect care i-a adus pe elevii prestigiosului colegiu din frumoasa Bucovină, mai aproape de mare, de Dunăre, de marină.
Alegerea carierei militare trebuie făcută în cunoștință de cauză și aceasta a încercat să realizeze echipa Forțelor Navale prezentă la Câmpulung Moldovenesc.
Și pentru că în fiecare an, pe 25 noiembrie, elevii de azi şi "de ieri" ai Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" sărbătoresc spiritul muşatin, născut acum 93 de ani la Cernăuţi şi care, din anul 1956 îşi împleteşte destinul cu cel al oraşului Câmpulung Moldovenesc, marinarii s-au integrat în activitățile desfășurate de liceeni.