Menu
14 februarie 2017
Persoană de contact: Cpt.cdor Mihai Egorov


Parteneriatul comun între Forţele Navale Române şi Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Directorul Statului Major al Forţelor Navale, comandorul Victor Guidea şi comandantul Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", colonel Doina Mureşan, s-au întâlnit, marţi, 14 februarie, cu aspiranţii aflaţi la Cursul de bază pentru prima funcţie la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu", cu studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi cu elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu". Activitatea s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului comun între Forţele Navale Române şi Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir".
La Mangalia, comandantul Colegiului Naţional Militar din Breaza, le-a prezentat aspiranţilor sistemul de pregătire din Armata Romaniei, insistând pe cursurile pe care le vor avea ei de urmat în cariera. Prezentarea a suscitat interesul şi curiozitatea aspiranţilor care s-au informat despre managementul carierei şi masteratele pe care le pot urma în sistemul militar. Discuţia a fost urmată de prezentarea directorului S.M.F.N., referitoare la activităţile desfăşurate de marinarii militari în comandamentele NATO. Bazată pe experienţa proprie dobândită în cadrul Comandamentului NATO de la Bruxelles, expunerea a vizat sistemul de acces la posturile din comandamentele Alianţei Nord-Atlantice, modul de lucru, relaţionarea cu militarii altor armate şi importanţa cunoaşterii unui număr cât mai mare de limbi străine.
Ancora dezvoltării profesionale a fost punctul central al prezentării pe care comandatul Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" a susţinut-o în aula Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". Studenţii şi elevii militari - printre care s-au aflat şi mulţi foşti cantemirişti - au aflat informaţii despre tipurile de carieră şi raportul dintre pregătire şi şansă în construirea unei cariere în Forţele Navale.
În aceeaşi zi, colonel Doina Mureşan a vizitat două dintre navele reprezentative ale Forţelor Navale, nava purtătoare de rachete "Pescăruşul" (NPR-189) şi Nava Şcoală "Mircea", nave pe care elevii cantemirişti vor avea ocazia să le viziteze în cadrul excursiei de orientare profesională din programul "Şcoala Altfel".
Activităţile de la Constanţa şi Mangalia au avut rolul de a întări colaborarea dintre Forţele Navale şi colegiul cantemirist şi, totodată, de a oferi elevilor, studenţilor şi aspiranţilor din Forţele Navale Române o altă perspectivă asupra carierei militare.