Menu
07 noiembrie 2017


Cariera militară, promovată la Calafat

În marja participării la activitățile organizate de Forţele Navale Române cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la victoria obţinută, pe Dunăre, de către marinarii militari români, în timpul Războiului de Independenţă, marţi, 7 noiembrie, reprezentanții Forțelor Navale au desfășurat activități de orientare socio-profesională la liceele din municipiul Calafat.
Astfel, elevii de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „Independența” și de la Colegiul Tehnic „Ștefan Milcu” au aflat informații despre rolul și misiunile Forţelor Navale, despre viaţa din Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, experiența marșurilor de instrucție executate de Nava Şcoală „Mircea” și, nu în ultimul rând, despre lumea fascinantă a scafandrilor militari.
De asemenea, elevii au fost puși în temă despre modul în care se pot dezvolta profesional în cadrul Forțelor Navale Române. A fost prima activitate de orientare socio-profesională desfășurată de marinarii militari în municipiul de pe malul Dunării, dar cu siguranță nu va rămâne o inițiativă singulară.