Menu
30 ianuarie 2018

PRIMIREA COMENZII LA BATALIONUL 307 INFANTERIE MARINĂ

Comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, contraamiralul de flotilă Cornel ROGOZAN, a predat vineri, 26 ianuarie, la Babadag, drapelul de luptă și comanda Batalionului 307 Infanterie Marină noului comandant, locotenent-colonel Dumitru TUDOSIUC.
Locotenent-colonel Dumitru TUDOSIUC şi-a desfăşurat activitatea, între anii 2006 și 2012, la Compania 206 Cercetare din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte, unde a îndeplinit, pe rând, funcţiile de comandant pluton cercetare, comandant grup cercetare în dispozitiv, locţiitor comandant companie şi comandant companie. Începând cu anul 2013, noul comandant al infanteriștilor marini a făcut parte din Direcţia Sprijin Administrativ şi Deservire, în Comandamentul Logistic Întrunit şi în Statul Major General, actualul Stat Major al Apărării. Un alt aspect important al carierei sale îl reprezintă participarea la două misiuni internaționale în Teatrul de Operații Afganistan, în perioada 2008-2009 și în anul 2011.
La ceremonia de numire în noua funcție, au fost prezenți comandați ai unităților din garnizoană, foști comandanți ai infanteriștilor marini, dar și alți militari ai Forțelor Navale Române.